Aan het woord:

 

Dag inwoners van Stekene,

Mijn naam is Frederik Mels , 37 jaar en geboren met het Syndroom van Down.

 STEKENE LEEFT !!! Ook voor mensen mét een beperking.

De meesten onder jullie zullen mij vooral kennen als één van de vele artiesten bij ‘Jan en Alleman’ maar ook door Pieternel , het zwemmen bij VFG , de vele feestjes en uitstappen bij KVG  en mijn sportieve inbreng bij de G-ploeg van Avanti Stekene durf  ik mezelf een ‘raséchte Stekenaar’ te noemen.

Samen met mijn ouders en familie ben ik diepgeworteld in mijn dorp. Ik ken iedereen en iedereen kent mij . Maar ook mensen met Down piekeren wel eens … wat als mijn ouders niet meer kunnen zorgen voor mij ? Hoever word ik weggehaald uit mijn veilige leefwereld ? Waar moet ik heen als ik plots vrienden ,buren en de vertrouwde winkels om me heen verlies ?

Tal van vragen , weinig antwoorden … of toch !

Sinds vorig jaar hoorde ik plots van ENAGA , een nieuw wooninitiatief voor mensen mét een beperking in de dorpskern van mijn geliefde Stekene.

Een eigen leven kunnen opbouwen met de nodige ondersteuning in een groen en huiselijk kader  aangevuld met een nuttige dagbesteding in en rond mijn geliefde dorp. De toekomst lacht mij toe , ik hoef niet ‘ontworteld’ te worden .

Er lonken nieuwe vriendschappen en spannende uitdagingen zonder al het vertrouwde te moeten loslaten.

Een Nest Als Geen Ander … De toekomst lacht mij toe !

Frederik Mels

Maar ook de mama van Niels Peeters, zij haalt onder meer aan

Als wij ooit wegvallen, willen we dat Niels zijn plaats gevonden heeft om verder te gaan met zijn leven.

Met ENAGA hopen we een plek te creëren waarbinnen hij begeleid wordt en op z’n eigen

benen kan leren staan.